Евродепутатът Николай Бареков за първи път проговори за предателствата в политиката. Той разкри как примата на българската художествена гимнастика Нешка Робева му е забила нож в гърба. Ето целия пост на Бареков във Фейсбук:

Коя е най- голямата ми грешка в политиката, често ми задавате този въпрос. 
Най-много сгреших, че въобще нагазих в блатото. Връщането назад е много трудно, дори невъзможно за един бивш успешен журналист и мениджър като мен. 
Втората основна грешка е подценяването на човешкия материал, докато хвърлях цялата си енергия да обикалям страната в директни срещи с хората и да пиша политическата програма на ББЦ като решение за тяхната болка. Срещнах очи в очи половин милион българи по площади, улици, хоремази и окаяни читалища. Тези хора после гласуваха за мен, но избраха отрепките, които предадоха и мен, и тях.

Кои са най-големите ми грешки с хора? 
Ангел Славчев и Росен Петров - единия го взех от улицата с една раничка от февруарския протест, другия - на път да го изхвърлят от БТВ. И двамата са били на двойна езда и на заплати в плик при Цветан Василев. Единствено ги интересуваха парите и само за тях говореха. Предадоха ме по заповед и минаха на заплата при нови олигарси.

Стефан Кенов - докара ми го Любка Качакова от НДСВ за секретар на заплата от 1000 лева. Направих го главен секретар и той опропасти партията с кухи структури от времето на тройната коалиция, които само питаха има ли пари за гласове. Подцених връзката на Кенов с ДПС. Продаде се на Ковачки поради липса на оферта от сараите.

Нешка Робева - дойде заради парите и заради тях си тръгна. Платиха й, за да ме плюе. За нея бях предупреден, че само парите я интересуват. Заблуди много хора с мотивите, с които ме нападна.

Всички отрепки от партията на Кунева, които прибрах, се оказаха лакоми за пари и власт цветарки, прескачащи от цвят на цвят. Сега са при Радан и Христо Иванов. Жална им майка и на двамата.

Коалицията с Каракачанов беше по съвет на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев. Подцених изключително близката връзка (включително роднинска) на агент Иван с Цветан Василев. През 2011 г. Каракачанов ми беше пратен от Василев да му дам предаване и знам, че взимаше заплата в плик от КТБ (5 или 10 хиляди лева).

Румен Йончев дойде по препоръка на един професор. Взех го от БСП, предаде ме на Борисов, Гоце и Каракачанов. За една година смени 4 коалиции от ляво до крайно дясно. Сега е в РБ пак по препоръка на същия професор.

Същият професор и Йончев докараха Ковачки и ЛИДЕР за коалиция през 2014 година. Това беше и последната ми грешка. Ковачки обеща, че напуска политиката, а вместо това купи цялата група депутати плюс Нешка Робева и то за дребни пари.

Горе-долу това е историята на предателствата за пари, които унищожиха ББЦ. Отвратен съм от политиката и политиците. Но не съжалявам за нищо. Удовлетворен съм от от енергията, която вложих за работа с хората през последните 20 години като журналист и политик. Тя ме направи такъв, какъвто ме познавате днес.
Аз съм истински човек с морални ценности и силен авторитет, и затова не се вписах в тинята. Опитаха се да ме изкарат нелеп клоун, защото се страхуват от мен и тежкия ми характер. Опериран съм от чувство за страх по рождение. Ако хората знаеха колкото вече и аз знам за задкулисните срамни сделки в политиката, и че политиците ги интересуват само парите и облагите на властта, щяха да са отвратени колкото мен. 
Затова написах тези редове. Затова бойкотирам тези избори с неучастието на моята партия. Затова и няма да гласувам. Простете гражданската ми позиция, но аз съм просто отвратен. Отвратен колкото всички вас, хората неполитици, но с повече информация за тези процеси. Дано намеря начин да бъда полезен на обществото след научените от мен горчиви уроци и с притежаваната от мен колосална енергия.