"Днес като част от Гражданско сдружение "„Дебили”  срещу опростачването на българската нация" внесох искане до Главния прокурор г-н Сотир Цацаров временно да бъде прекратено и забранено провеждането на всякакви конкурси, които съдържат думата „България”, с цел да бъде спряно опропастяването и злоупотребяването с името на нашата родина, включително това да важи и за политическите партии, които в не по-малка степен опропастиха и опростачиха нашето бъдеще като български граждани, до изработването на ясен регламент от Народното събрание на Р България, който да дава ясни параметри как, кой и при какви условия може да използва бранда „България”, включително  и за търговски цели". Това съобщи преди минути евродепутатът Николай Бареков.
 
"Подтикнати от всеобщата негативна обществена реакция, написахме и сигнал отново до Главна прокуратура, с който призоваваме компетентните органи да извършват незабавна проверка относно провеждането на конкурса „Мис България” 2017 и избора на г-ца Тамара Георгиева за носител на короната. Ако бъдат открити нарушения, за каквито имаме данни, настояваме конкурсът незабавно да бъде отменен и по установения регламент да бъде проведен нов курс или ако не - то форматът да бъде обявен за частен – нямащ нищо общо с нацията на България.
 
Освен това, днес стартирам подписка сред членовете на Европейския парламент за отправяне на официално питане до Европейската комисия за създаване на законов регламент в рамките на ЕС за провеждане на въпросните конкурси за красота. Целта е да бъде осъществена превенция срещу сексуалното насилие, трафика на хора, който те често прикриват, както и срещу търговията с човешка плът, каквато по своему те представляват. Очаквам да получа подкрепата на повече от 40 евродепутати.
 
Ще бъдете своевременно информирани, когато бъде внесен", уточнява още Бареков, който показа сигнала си до Цацаров .