Няма частно енерго в Самоков – не е имало преди, няма сегам, няма да има и в бъдеще. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият депутат от ДПС Александър Методиев, известен като Бат Сали.

В ромската махала в Самоков от 4-5 години няма нито една постройка, която да няма законна партида, и хората там си плащат тока всеки месец. Нека в страната да последват примера на самоковци, заяви Методиев.

Той попита къде бил кметът на Войводиново две години, за да не забележи незаконното строителство в ромската махала. Това е политика, с която се манипулират нашите цигански гласоподаватели за купуване на гласове, посочи бившият депутат.

Не знам дали в България има ромски барони, но има неофициални лидери, които помагат за развитието на ромската общност и търсят съдействие от държавните институции, за да бъде добре развито ромското общество, коментира Бат Сали.

Призовавам прокуратурата да се самозира за злоупотреби с парите от ромската декада, ромското включване, защото те не са достигнали до обикновения ром. Милиарди са източени за интеграция, но интеграция не виждаме, подчерта Александър Методиев.