Борисов каза ясно вчера в интервюто си, че тази конвенция трябва да бъде разбрана. В процедурата на разбирането изгубихме смисъла на една изключително важна тема за цялото общество. Това заяви в "Здравей, България" началникът на кабинета на премиера - Румяна Бъчварова.
"По време на обсъждането на тремата от Министерски съвет, бяха приети аргументите на Патриотите и на всички останали. Наистина е необходимо време спокойно да се обясни какъв е подходът в тази конвенция и какъв ще е резултатът от приемането й. Тази тема доскоро се премълчаваше, въпреки жертвите, които виждахме през последното насилие, тя вече е на масата и се разглежда от целия свят. Това е нещо много хубаво", каза Бъчварова.

"В коалицията има диалог и уважение. Това е нещо изключително важно. Няма как в такава сложна политическа конфигурация да няма  сблъсък на мнения и несъгласие по дадени въпроси. Важното е, че намираме консенсус. Тонът на Валери Симеонов е недопустим. Ние се дистанцирахме от нея", каза тя.

"Премиерът имаше много честна и открита позиция. Той призова страните, които са част от този проблем, да изяснят позициите си. Имаше интерес, че се прикрива собственикът на "Юлен". Ако сме правова държава, трябва да спазваме някакви норми и сегашното правителство в лицето на министъра, премиера и вицепремиера се опитва да намери най-доброто решение. Нашата позиция е "Нека всичко да бъде честно, ясно и открито". Не мога да предрешавам или да гадая за това какво ще се случи. Протестите просто са инициирани от една група, която няма представителство в Народното събрание. Нормално някакво недоволство да бъде яхнато от тях", каза Бъчварова относно протестите на "зелените" и вчерашното оповестяване от премиера Борисов, че зад "Юлен" стои Цеко Минев.