Цветан Цветанов отговаря на въпроси на Илиана Беновска на пресконференция в Народното събрание след като обяви, че подава оставка като народен представител и председател на ПГ на ГЕРБ на 27-ми март 2019 г.
 
Илиана Беновска: Г-н Цветанов, много ли Ви боли, кажете? И ако трябва да върнете лентата назад, какво не бихте направил и бихте ли купил повторно този апартамент? И на последно място, ако някой Ви е поръчал, ще разберете ли кой е той и ще ни го кажете ли?
Цветан Цветанов: Ако направите хубав анализ, ще разберете какво се е случило.
 
Илиана Беновска: Вашият отговор!
Цветан Цветанов: Аз не смятам, че трябва да давам отговор на този въпрос, защото не искам да вървим в някакви тайнствени сценарии и тем подобни. Мога да Ви кажа, че действително ми е болно за всичко това, което се изля както към мен, така и към моята политическа сила, както и към парламентарната група. Но трябва да Ви кажа, че това го има в голямата политика и както много хора са ми казвали – ветровете брулят високите върхове! Това е всъщност доказателство за това, че когато правиш нещо воден от цели, от идеи, ти ставаш мишена ...
 
Илиана Беновска: Бихте ли купил апартамента отново, ако върнем лентата назад? Бихте ли купил апартамента отново?
Цветан Цветанов: Мога да кажа, че аз съм заменил два апартамента за един и съм доплатил 100 000 лева. Това е нормална, реална сделка, нищо не съм направил като нарушител.
 
Илиана Беновска: Не ми отговорихте в началото на въпроса кой Ви поръча! Вие не можете да не разгадаете това!
Цветан Цветанов: Има ли значение?
 
Илиана Беновска: Не се правете на наивен, има значение, да! Защото това не касае само Вас, това рефлектира и върху ГЕРБ, и върху Бойко Борисов. И дори бих добавила, не се ли опасявате, че ще имате избори „Цецка Цачева №2”, както за президент?
Цветан Цветанов: Как избори „Цецка Цачева”?

Илиана Беновска: Ами биха ви на президентските избори!
Цветан Цветанов: Ами това е демокрацията!

Илиана Беновска: Не, не се ли опасявате сега, че заради „апартаментгейт” ...
Цветан Цветанов: Това е демокрацията, признаваш всеки един избор.

Илиана Беновска: Кой Ви поръча?
Цветан Цветанов: Благодаря!

Илиана Беновска: Защо не отговаряте?
Цветан Цветанов: Това са въпроси, които могат да бъдат зададени както към мен, за моята оставка, така също и въпросите, които зададохте към всички колеги, които си подадоха своите оставки, направете същото и към уважавания от мен Лозан Панов, защото аз специално не бих искал да взимам отношение, разбирате ли? Няма да е справедливо! Убеден съм, че и неговата сделка сигурно е в рамките на закона, защото убеден съм, че един съдия или човек, който изповядва сделка винаги минава през нотариус и всичко е прозрачно. Има и Агенция по вписванията, която прави съответните вписвания на нотариалния акт. А може да се направи и вписването, когато вече са осъществени всички финансови операции, за да се види, че сделката вече е платена.
 
Илиана Беновска: Защо уважавате Лозан Панов? Защо уважавате Лозан Панов, заради политическите му речи в Съдебната палата ли? Затова ли го уважавате?
Цветан Цветанов: Г-жо Беновска, най-добре може би в момента и най-популистки е, ако започна в момента да атакувам ...
 
Илиана Беновска: Не да го нападате, но обяснете, казахте „уважаемият от мен Панов”!
Цветан Цветанов: Аз изпитвам уважение към цялата съдебна система.
 
Илиана Беновска: Тя е съставена от единици. Лозан Панов е човек, който работи срещу съдебната система, той говори за политика!
Цветан Цветанов: Моля Ви, виждате колко време стоя пред Вас, мога да стоя още, виждам вече, че някои от колегите се отказаха, но все пак искам просто каквото имате, дайте да приключим днес и от утре да говорим за реалните политики!