Г-н Главнокомандващ, генерал, макар и от резерва, Радев, знаете ли как се е зародило отдаването на чест с козируване?! Рицарите, синоним на: смелост, мъжество, справедливост, чест, благородство, вярност, милосърдие, щедрост, надежда, благоразумие, изтънченост са сваляли шлемовете си, първо: за да погледнат в очите хората и второ: когато стискат ръка на противника си - очите им да подпечатат честността на думата им.

Без симпатия или антипатия ще отбележа ,че под вашия „президентски шлем“ не виждаме очите ви. Виждаме само капризно, амбициозно присвитите ви „президентски“ устни на субект, опиянил се, че властта неочаквано му е кацнала на носа -да не забравяме, обаче, че това се случи след уравновесяващ политиката /както винаги през последните 30 години / държавнически размах на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Но! Президент Радев! ДПС, което ви избра за президент на 2-ри тур , вече ви посочи вратата, като ви поиска оставката. Доган ви даде знак, че знае древната история: „Имало Баща и Син. Бащата съветвал Сина за всичко, за да се справя с живота. -Сине, за когато вече няма да ме има, съм ти оставил 2 кутии – синя и червена.

Ако нещата са зле - отвори синята , ако са добре - отвори червената. Работите на сина тръгнали на зле. Той отворил синята кутия и видял пергамент с написано: „И това ще мине!“ Нещата се оправили и щастлив ,Синът, отворил червената кутия. Там, на пергамент, отново било написано: „И това ще мине!“ Всичко минава , г-н Президент.

Ще „минете“ и вие, за България, като президент. Ще си вземете голямата пенсия. И понякога ще си спомняме за летящите павета, за свития ви юмрук, за коремните ви възземания… И вашата съратница, Корнелия Нинова, „ще мине“. Ще бъде забравена от БСП.

„Ще мине“ и нейното избиране за 2-ри път председател на БСП. Ще ожени сина си, ще стане баба и ще си приглажда снимката, яхнала черна кобила… Само че, ще запомним от вас, Радев и Нинова, в трудни моменти да не се отчайваме. Но! И в моменти на възход да не се самозабравяме… Защото: всичко минава… Но! България е вековна! Аз съм Беновска. И питам.