В консултациите при президента Румен Радев няма да се намери диалог между партиите. За да има първи мандат, първо трябва да бъде възстановен политическият диалог. Toва заяви пред бТВ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му ДБ първо коленичили пред президентството, а после подкрепили Румен Радев за втория мандат. ДБ са се превърнали в присъдружна организация на Кирил Петков и Асен Василев и нямат собствено мнение.

Искат да се залепят за ПП, за да могат да си гарантират депутатски места, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Ако не се състави редовен кабинет, Биков се притеснява от още по-голямо затъване на политическата система. Ако има нови избори, резултатите от тях ще бъдат много по-сложни и тежки. 

От политическата криза се излиза с разум и отговорност, а не с надеждата за нови избори, които да решат проблемите, каза още Биков.

Той не знае доколко има парламентарно време да се мисли за генерално нов Изборен кодекс. ГЕРБ не са готови да оттеглят подкрепата си от хартиената бюлетина. Лично Тома Биков не вижда с какво може да е полезен Общественият съвет към ЦИК и не вижда хора, които разбират от избори в него.

Какъв проблем да има с машините, като ние печелим изборите, запита Биков след последните предсрочни избори на 2 октомври.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук