Слави Трифонов би трябвало да си осигури подкрепа в парламента, както за избор на правителство, така и за важните законодателни решения. Най-важните от тях е актуализацията на бюджета за тази година и новия бюджет за 2022г."

Това мнение изрази в ефира на bTV радио бившият председател на Народното събрание Борислав Великов.

“Призовавам го като обикновен гражданин да бъде по-склонен към разговори. Дори да не сключва коалиционни споразумения, но да си осигури подкрепа. Да може правителството да работи поне една година, да може да свърши някаква полезна работа за страната.” заяви той.

Великов предупреди, че политическата криза скоро ще премине в икономическа. И подчерта, че политиците не трябва да забравят и за предстоящата COVID вълна през есента.

Борислав Великов смята, че Трифонов трябва да си промени поведението и "съвсем мъничко" да се доближи поне до политиката, за да не отива България към нови избори.

Великов смята, че Трифонов "не е примислил нещата както трябва", след като хем казва, че Николай Василев е стойностна кандидатура, хем я оттегля. Той изрази съжаление за Николай Василев.