Юлиян Ненчев бе кандидат за народен представител от "Изправи се! Мутри вън!“, но изненадващо отказа да се впусне в предстоящите избори на 2 октомври. Вместо това се захвана с бизнес в сътрудничество с Монна, която разтърси светските среди в последните седмици и всички искат да разберат нейната самоличност. Това значи ли, че зачерква политиката завинаги?! На този и още любопитни въпроси отговаря Юлиян Ненчев.

Роден през 1986 години в Плевен. Завършил е математическата гимназия “Гео Милев” в Плевен, след което изучава “Приложна информатика” в НБУ. Повече от 10 години се занимава със собствен ИТ бизнес в областта на социалния маркетинг и създаването на умни системи за дигитализация и автоматизация на бизнес процеси.

 

- Защо се отказа от политиката и това решение трайно ли ще бъде?

- Не съм се отказал от политиката. Политиката е като бизнеса. Тя е краста, защото е призвание, но когато говорим в истинския ѝ смисъл - да помагаш на хората, да търсиш решения на обществени проблеми и каузи, да подобряваш средата. От малък изненадвах родителите ми с интерес към политиката. Ако искате ми вярвайте, но бях 3-4 клас, когато предаване като "Панорама" започна да грабва вниманието ми. Може би и това, че винаги съм имал позиция и съм я отстоявал, предопредели участието ми в политиката.

Между другото, малко хора знаят, че вече може би около 10 години се занимавам с политика. Участвал съм в стратегическите планирания на десетки кампании на национално ниво. През годините съм помагал на двама бивши премиери в различни сектори, но най-вече в този, от който най-много разбирам - електронно управление.

Друг е въпросът колко се чуваха съветите ми и мисля, че е видно за всички нивото, в което се намира този сектор в момента. Именно това ме накара да влезна оперативно в политиката, защото виждах през целия този период как на преден план са частни интереси, а не обществени. Другото, което ме мотивира, е състоянието на областта, от която съм родом - Плевен.

За съжаление този район се обезлюдява всеки ден. Постоянно съм във връзка с много приятели, които и в момента живеят там и определено ситуацията не е добра. Баща ми също се занимава с бизнес, в областта на строителството, и от него също знам, че гладът за квалифицирани кадри е огромен. Казано просто - няма хора. Това ми е и най-голямата болка, че парламентът, в който участвах не продължи достатъчно дълго, за да мога да помогна на хората от Плевен. Със сигурност в предстоящите кампании ще участвам, когато и да са те. Дори и да не съм в парламента, ще продължа да търси начини да помагам на хората.

- В последните седмици редица родни инфлуенсърки и риалити звезди говорят и споделят сторита за Монна. Какво общо имаш ти с нея и коя всъщност е Монна? 

- През декември миналата година бях поканен от Монна да взема участие в този проект, заради експертизата ми. Проектът е доста интересен и със сигурност е доста амбициозен. Ох, коя е Монна...  Това може би е най-задаваният въпрос в последния месец в социалните мрежи. Монна е много интересна жена, която където и да се появи, винаги приковава вниманието към себе си. Просто е магнетична, но тя има една огромна цел - да промени стереотипите и схващането за модерна жена. Време е на преден план да върнем развиващата се, амбициозна, работеща жена. Това само по себе си не трябва да пречи на модерната жена да изглежда добре и да отделя време за себе си. Това е акцентът на целия проект на Монна, който е насочен към жените. Нека не се лъжем, но в съвременния свят жените са тези, които движат събитията. Но е време пошлостта да отстъпи крачка назад. Та, с тази си своя цел Монна буквално е game changer, но тя винаги е била такава. 

- Много инфлуенсърки се впуснаха в издирването й, настъпи суматоха, но май никой не я е виждал…

- Пак ви казвам - Монна е магнетична, дори и без да я виждате. Мисля, че вече и сами се уверявате в това. На този етап тя предпочита да не се разкрива, а да се концентрира изцяло върху всекидневните ѝ ангажименти и точно заради това бяха включени всички момичета. За Монна те са нейни приятелки, а не инфлуесърки. Всяко едно от момичетата е добре подбрано лично от Монна, за да може да е сигурна, че наистина на преден план ще покаже нейната представа за модерна жена. След цялата тази суматоха, която се случи без Монна да е публична, представете си какво ще предизвика в момента, в който това се промени Може би и този момент ще дойде на някакъв етап, но Монна най-добре знае кога ще се случи. Моята работа е да направя този сайт сред най-добре работещите, не само в България.

- Сменяш рязко попрището – от трибуната в НС към собствен бизнес…

- Реално погледнато аз се занимавам с бизнес от 20-годишен. Имам малко различно схващане за политиката - тя за мен не е и никога няма да бъде средство за изкарване на доходи. Отново ще кажа, че политиката за мен е и трябва да бъде инструмент за решаване на проблемите на обществото, а не за собствено облагодетелстване. В този проект ние си партнираме с Монна. Не бих влезнал в такова приключение с всеки и без проектът да ме грабне. В случая говорим за жена, която е амбициозна и неминуемо създаваща амбициозен проект. Двете неща не трябва да се смесват. Трибуната на НС е използвана и ще бъде използвана от мен само, за да се чува гласа на хората и да се търси решение на техните казуси. НС е велика институция с многогодишна история, която не трябва да бъда използвана с други цели. Тези, които го правят трябва да си дадат сметка, че преди тях е имало много велики личности, които са се борили за нашето бъдеще днес.

- Ти на какво обичаш да ухаеш? А жената до теб?

- На хубав парфюм. Но повечето хора трябва да знаят, че изборът на парфюм е много важен, защото реално представлява тяхното отражение. Парфюмът е като огледало и показва вашата същност по един по-различен начин. При моя избор аз се водя точно от този принцип. Същото важи и за жената до мен. Представете си само една млада, крехка жена, която използва тежък аромат. Няма да изглежда добре и няма да създаде добро впечатление. Парфюмът е една от онези невидими визитки, която давате всеки ден на всеки човек, с който се видите. И това е от хилядолетия, не от днес. Просто сега имаме огромен избор, но е важно да получите и добър съвет при избора. 

- Имаш ли всъщност половинка в момента, името ти често се свързва с красиви жени, но досега не си говорил от първо лице по тази тема?

- Сега ако кажа, че не обичам да коментирам личния ми живот, вие много бързо ще си създадете една заучена представа за мен като поредния политик, който се крие или пък ще ме сглобите с Монна. Скоро приключих отношения с една жена и на този етап съм свободен, ако може така да се каже Аз също съм почитател на онези жени, които са амбициозни и се развиват в тяхната сфера. Всъщност и това ни събра с Монна, защото и на мен като мъж ми писна от пошлостта, която ни се натриса през всички социални мрежи. Винаги съм подкрепял жените до мен и смятам, че това е правилния подход в едни отношения.

- Кой е най-скъпият подарък, който си правил на жена?

- За мен подаръците, които правя на първо място трябва да имат висока емоционална стойност, а не финансова. Не винаги двете неща се препокриват. Ако трябва да съм честен, обожавам да правя изненади и подаръци на човека до мен. Просто е уникално чувството, когато направиш жест, който предизвиква усмивка или още по-добре - щастие. Може би едно от най-интересните неща, което съм правил като изненада е следното - бях поставил 6-7 места в София различни загадки, които дадената жена трябваше да реши и накрая да стигне до голямата изненада. Беше за един рожден ден и след няколкочасова забавна обиколка в София, тя се озова в прекрасен ресторант с истинския подарък. Може би съм заклет романтик 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук