"Пред Цветанка Ризова в предаването „Лице в лице“ Лена Бориславова заяви, че трябва да се изгледа целия запис, за да се добие представа от заседанието на Изпълнителния съвет на ПП. По този начин тя потвърди, че записът е автентичен.

Следователно той може да бъде основа на анализ.

Захванах се да го слушам (4 часа и половина).

В началото имаше встъпителни изказвания на Кирил Петков, Асен Василев и акад. Николай Денков.

Слушах встъпителното слово на Асен Василев и се стъписах", това написа в личния си фейсбук профил Михаил Иванов, който е бивш съветник на президента Желю Желев по етническите въпроси.

Ето какво още заяви той (публикуваме думите му без редакторска намеса):

"Цитирам:

„Аз мисля - казва Василев, че този срок (при вариант правителство с ротация, б. м.) може да се бутне и до 12 месеца. Това ще ни позволи фундаментално да изчистим службите, да изгоним кадрите на ГЕРБ и на президентството по места и да свършим някаква работа с еврозоната и Шенген, нали, и с плана за възстановяване...

С доста голяма доза на сигурност, че еврозоната, и Шенген ще се случат, чистката е говорена с всички, които искат да става министри, че законно-незаконно трябва да изгонят всички директори на дирекции и шефове на регионални структури и  на агенции - първите две седмици. Което ще затапи, че ние сме правили коалиция с ГЕРБ.“

Това изказване е диагноза. Това е ултра-нео-болшевизъм. И нека никой да не ме убеждава, че демокрация може да се изгражда с болшевишки методи.

С това си изказване Асен Василев показва, че неговото участие в управлението на България е недопустимо.

България е в опасност. От една страна привърженикът на путинския режим генерал Радев е установил еднолично управление. От друга страна настъпват  парламентарните партии, които подкрепят путинския режим: „Възраждане“, БСП, ИТН.

От трета страна се преговаря за състав на правителство, в което ключова роля ще играят необолшевики като Асен Василев.

И това се случва на фона на войната в Украйна, където предстои мащабен сблъсък, който ще доведе до нови неизброими жертви, разрушения и страдания.

Затова за кой ли път ще повторя: Спасително за България ще бъде коалиционно редовно правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, чийто състав бъде определен на паритетна основа и с подписано коалиционно споразумение.

Формулата на ротация между акад. Николай Денков и Мария Габриел е добра - тя съответства именно на паритетния принцип. Още повече, че те така поемат в аванс отговорността за съставянето на кабинета. Да им пожелаем успех".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук