Пакет "Мобилност" ще бъде приет утре. Това стана ясно преди минути, когато Европейският парламент (ЕП) в Брюксел прие дневния си ред за утрешната така наречена мини сесия.

Вотът не бе в наша полза - 219 гласа "за" отлагането и 267 "против".

Освен че българските, полските, румънските и литовските евродепутати не са успели да отклонят за пореден път темата, съотношението на силите е такова, че няма как пленарната зала да не го приеме утре.

Против пакетът "Мобилност" да отпадне утре от приемане на сесията е гласувал евродепутатът Николай Бареков. Това съобщи самият той в официалната си страница "Фейсбук".

Европейският парламент насрочи за четвъртък в 12.00 ч. българско време гласуването на над 1000 предложения за допълнения към внесените законопроекти за промяна на правилата за дейността на превозвачите.

Председателят на ЕП Антонио Таяни уточни, че ще бъдат обединявани текстове със сходно значение, за да се съкрати времето за гласуване.

Против днешното решение се изказа евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. "Това е петият пореден опит законопроектите да се върнат в дневния ред", отбеляза той. По неговите думи това е първият подобен случай в историята на ЕП. "Нито стъпка не бе предприета за постигането на компромис", добави Новаков.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!