Намалихме предложенията по пакета "Мобилност" с цели 99 точки. Държим тези 1125 точки да бъдат прегласувани една по една в европарламента. Това заяви евродепутатът Петър Курумбашев от Брюксел пред камерите на БНТ. 

Днес ще стане ясно дали пакетът "Мобилност" ще влезе за гласуване в пленарна зала. 

"Писмото на докладчика тук показа блянове. Нашите опоненти доказват нуждата от промяна в ЕС, погазвайки правилника. Искаме да се вкарат всички промени в отделни гласувания. Няма причина в края на един мандат да бъде застрашаван хлябът на 500 000 българи. По предложение на пакет "Мобилност" 2 се изисква западните тираджии да имат право да работят на Изток свободно, а нашите нямат право", каза още по темата евродепутатът Ангел Джамбазки. 

"Причината да поискаме гласуването на пакета да остане за следващия парламент, е заради новата еврокомисия, новите еврокомисари и новите възможности да договорим справедлива сделка за страната ни. Бяха погазени множество европейски правила. Това е пети пореден опит да бъдат вкарани предложенията ни в зала", допълни евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!