Не съществува риск да ни бъде отнето председателството. Много хубаво впечатление прави, че месеци преди него се правят срещи с координаторите. Това заяви новият български еврокомисар Мария Габриел в ефира на bTV.

В институцията, в която съм не се чува нищо от скандалите в България. Важно е това, което министър Павлова и зам. министър Панайотова работят. Това е което се вижда“, каза Габриел по повод скандалите у нас и допълни: Нека не губим време в личностни нападки.

Тя получи и заръка от своя адашка от родното ѝ село Типчиница чрез репортаж на медията. Баба Мария ѝ поръча да работи много там като е отишла.

От своя стана еврокомисарят посочи какъв ще е първият ѝ приоритет – цифровите умения. „Не само младите, но и по-възрастните да имат такива умения. Да усетят промяна в ежедневието си. За да не се създават предпоставки за изолация“, каза още Габриел.

Тя призна, че е срещнала любовта в европарламента и че със съпруга ѝ живеят в нашата страна.

„Ние живеем в България. За нас България е едно от най-хубавите страни в ЕС и в света. Истинска радост е, когато твоята любов е споделена“, призна още тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!