Едно време направихме доста повече отколкото една партия може да направи. Нещо лесно, защото преди нас нищо не бяха направили. Това заяви премиерът Бойко Борисов на Националната работна среща на ПП ГЕРБ.

 


 


 


 



"За какво създадохме ГЕРБ? Когато го създадохме, в какви условия го сторихме? Тогава опонентите ни сега бяха министри, първи дами и народът всячески искаше да се отърве от тройната коалиция и затова ни избраха. Тогава имаха други фаворити, наричайки се десни и сини. Оказа се, че нито са десни, нито са сини, а са болшевики. Ето защо аз мога да кажа благодаря за подкрепата, а вие да ми благодарите, че ви казах това, че истинската дясна партия се казва ГЕРБ и ще е ваш партньор, и на Германия и на ЕС. Бяхме си полезни, че с вашето финансиране, вие ни правихте през всички тези 10 г. финансово независими. Можехме да си провеждаме партийни събрания, форуми, срещи, семинари… Да можем да каним лектори и да не сме зависими от никого. Ето затова най-много ви благодаря", каза още премиерът.


 



"Създадохме ГЕРБ. Народът избор след избор ни даваше доверието си и в голямата си част ние го защитихме. Тогава казаха от най-елементарните неща: "Не искаме "Витошка" да е пълна с джипове на мутри, да няма зеещи зелени пространства, искаме магистрала като бели хора, ново метро, нови тролеи, трамваи и автобуси. Искаме нови детски градини", тогава ги бяха приватизирали. Всичко това ние го направихме. Дори направихме доста повече отколкото една партия може да направи. Но беше лесно, защото преди нас нищо не бяха направили", добави Борисов.



Борисов се обърна и към кмета на София по повод изпълнени вече обещания от предизборни кампании на ГЕРБ:

"Много бързо забравиха, Данче, какво ставаше на Богров събота и неделя. Бързо забравиха, защото бързо и ги оправихме", напомни Борисов.

СНИМКИ: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ



0ЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!