Бившият вътрешен министър Богомил Бонев написа коментар в социалната мрежа по повод разкритията на депутата от ИТН Станислав Балабанов за плановете на премиера Кирил Петков за РСМ. Ето какво написа Бонев:

От листчето, което Киро е дал на ИТН за пътната карта на вдигане на ветото, става ясно, че той практически в себе си вече ни е предал. Вдигаме ветото, те правят референдум за промяна на конституцията си (познай резултата от първи път), после дават права на българите в конституцията, ама друг път.

И нямаме никакви гаранции, че Киро, изправен пред политическия си провал, няма да ни отмъсти с точно такъв ход - да вдигне ветото и да ни остави да си псуваме.

Аз не знам с какъв акъл Шолц отиде да се излага в Сърбия и да иска да признаят Косово. Там такива като Киро няма да намери.

Но що да не се пробва у нас. Имаме премиер, почти бламиран, който лъже с широко отворени очи, той си има политически и лични проблеми, склонен е към мекушавост, обграден е от компания, която няма чувство за историчност и не им дреме с какво име ще ги запомнят, стига да вземат, колкото могат да носят от пещерата на "разбойниците".

Разбойниците за тях сме ние, като се има предвид какъв закон ни бяха подготвили.

Всички условия са налице.

Тогава няма какво да се учудваме на опасенията на Илиана Йотова, че се страхува Киро да не вземе да вдигне ветото.

Ние не сме като сърбите, уви! Там такъв като Киро биха го намерили, където и да се скрие.