„С изумление разбираме, че служебният финансов министър Людмила Петкова е поискала да се свика извънредно заседание на Народното събрание. И то заради Плана за възстановяване и устойчивост и само няколко дни след срещата ѝ с еврокомисаря по икономика Паоло Джентилони. Това е абсолютно недопустимо.“ Това заявява в своя позиция председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов.

По думите му подобно решение не е консултирано със социалистите и не бива такива предложения да се правят „на тъмно“, особено за приемането на закони, които ще накърнят българския интерес в енергетиката.

„И отново ще сме изправени пред опит за национално предателство в този сектор! Защо точно сега трябва да се правят тези стъпки, при положение че имаше 4 години, за да се приемат необходимите промени, за да се реализира ПВУ?“, поставя въпросът Гуцанов.

Той е категоричен, че така наречената Пътна карта за климатичната неутралност може да остави хиляди хора в Маришкия басейн без работа. „Решения по тази тема от парламент, който след две седмици ще спре да съществува, не бива да се вземат, защото той е нелегитимен и изчерпан“, подчертава Борислав Гуцанов и заключва: „Българската енергетика не е за продан. А българските министри би трябвало да се борят за българския интерес, а не да демонстрират патологичен слугинаж. Стига толкова! Време е за решения!“

КУПУВАНЕТО И ПРОДВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!