Началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова, коментира темата за решението, което премиерът в оставка обяви във вторник, а именно, че гони 70 служители на руското посолство.

"Решението за обявяване на 70 руски дипломати за персона нон грата е взето при пълно спазване на процедурата, като процесът е движен изцяло от Министерството на външните работи.

Това не е решение на Министерския съвет или на премиера. Процедурата е спазена изцяло от Министерството на външните работи", коментира лаконично Бориславова, цитирана от "Стандарт".

Петков забърка нов скандал: Гоненето на руски дипломати – незаконно!

По-рано днес партиите в парламента реагираха на решението разнопосочно - някои го подкрепиха и го определиха като закъсняло, а други отправиха критики към премиера Кирил Петков и твърдят, че решението е взето еднолично.

От прокуратурата посочиха, че не са получавали информация от службите за сигурност за нерегламентирана дейност от страна на изгонените дипломати на територията на страната.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес пък лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че слага край на преговорите с "Продължаваме промяната" (ПП) заради това решение на Петков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!