Министър-председателят Бойко Борисов и унгарският му колега Виктор Орбан инспектираха военно-морската база "Атия". Двамата направиха и обход на граничното преградно съоръжение в района на ГКПП – Лесово, съобщиха от правителствената пресслужба.
"Запознах министър-председателя на Унгария Виктор Орбан с организацията по охрана на българската морска граница. По-рано през деня направихме оглед на изграденото преградно съоръжение по българо-турската граница, включващ и обход на част от него, намираща се в района на ГКПП – Лесово. От нашата страна на границата се веят българският и европейският флаг. Трябва да е ясно, че тези граници са общи и общ е интересът да бъдат решавани проблемите на граничните държави. Като истинска шенгенска граница на Европа, считайки за наш дълг, сме го правили сами. Благодаря на г-н Орбан за разбирането и поетия ангажимент Вишеградската четворка да подкрепи исканията на България по време на срещата в Братислава", написа премиерът във "Фейсбук"

Премиерът Орбан е у нас по покана на Борисов за обмен на мнения преди срещата на държавните и правителствените ръководители на държавите-членки на ЕС в Братислава. На работна вечеря в Бургас снощи, в която участва и министър-председателят на Сърбия Александър Вучич, беше дискутирана темата за справяне с мигрантската криза в Европа и подпомагане на държавите, подложени на най-силен натиск.