"Доказахме, че можем да строим и хората знаят, че ще стане. Нарочно застанах да ме гледат - да видим колко ще ме напсуват. Сигурно мога още да ви говоря, но искам много добре събранията да си огледат хората. Етичната комисия, изпълнителната комисия, ще окажа максимална помощ. Някъде ще направя промени, но ще оставя събранията да взимат решения. Измислил съм как ще го правим." Това каза премиерът Бойко Борисов на националното събрание на ГЕРБ. 

"Ще има срещи с обществеността, за да видим какво мислят хората за нашите кметове и съветници. Трябва да видим дали не сме се самозабравили, дали не сме станали много лъскави. В момента, в който хората усетят това, партията е загинала. Има много, и не само млади, успели и доказани хора, които искат да участват в партийния живот, но местният феодал не ги допуска. Трябва да се подготвим в следващите години да обновяваме. Трябва да направим радикални промени и там където губим. Какво правим в Плевен? Военно училище, магистрала построихме, площади. Само защото няколко човека са се възприели като тартори, не само, че нямаме успех, но и ни се смеят", обясни премиерът.  

"Благодаря на Цветанов за лоялността и знам, че така ще бъде и за напред. Отчитаме доброто, направено от всеки човек, казваме му когато е сгрешил. Това е демокрацията. Партията е по-важна от всички, ако искаме да оцелеем. Искам да има магистрала "Хемус", да има магистрала до Видин, справедливост, ред и доходите да се вдигат непрекъснато", допълни Борисов. 

Той обясни, че е имало един период на застой по време на прехода и ГЕРБ трябва да се справи с него. 

"Вижте властта как смени походката. Има един много хубав такъв виц. Не искам да сменяте походката, а да гледате работата си. Остава ли ни още нещо", попита премиерът, а Паунов му отвърна, че всичко вече е изговорено. 

"Закривай. Митко, имаш 3 часа, ще отидеш на плаж. А как е магистралата до Поморие", пита премиерът и сподели като за финал, че скоро ще я изпробва сам.