Кратка, ясна и напълно изпълнима - такава команда е дал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на мозъчния тръст, който пише управленската програма за третия му премиерски мандат. Във всеки ресор мерките ще се свият до две страници. Това съобщиха от централата, цитирани от “24 часа”. 
Всяка сутрин екип от изпълнителната и законодателната власт се събира в кабинета на Борисов в партийната централа, разказаха оттам. 

Управленската програма още не е готова, но това ще е факт съвсем скоро, за да я представи лидерът достатъчно рано преди предсрочните парламентарни избори. 

100 процента изпълнимост - такъв критерий трябва да покрие всяка мярка, за да остане в програмата. 

“Няма да излезем и да обещаем на хората бомбастичен скок на заплати и пенсии, но със сигурност ще ги увеличим съобразно приходите в бюджета. Не искаме да сме демагози и популисти”, отсече третият човек в ГЕРБ - Красимир Велчев.

В образованието например имало още много какво да се направи, като при евентуален трети управленски мандат на Борисов ГЕРБ ще акцентира върху основното и средното. В партията са засекли дефицит на хора с практически умения и вече мислят как да го наваксат. “Има много хора с по три висши, които не могат да вършат нищо”, даде пример друг член на ръководството на ГЕРБ. 

Не може да се очакват чудеса за доходите, магистрала “Хемус” остава приоритет, каза пък бившият финансов министър Владислав Горанов пред bTV. 

“Не пишем доктрина, но може да представим и повече документи, не само управленска програма. Но още работим”, това уточни отговорникът за програмата в Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев.