Истанбулската конвенция ще стане факт. Това каза на пресконференция премиерът Бойко Борисов и председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. 

"Всички парламентарни групи в ЕП показаха доброжелателност към България, Не бива да се губи време, всички заявиха подкрепата си темата за Западните Балкани да се разглежда в този момент", допълни Борисов. 

"Важни са дългосрочната финансова рамка, кохезионната политика, темите миграция, селскостопанската политика, дигиталната икономика, киберсигурността. По основните направления трябва да се намери начин да бъдат финансирани. В Европа предизвикателствата са много", добави Бойко Борисов. 

"Успехът на Българското председателство е успех и за Европейския парламент, и за Европа. Ще се стараем много, гарантирам. Аз имам много добър диалог с колегите от Вишеградската четворка, ние знаем какво е да има банани само за Нова година. Вишеградската четворка е жизненоважен елемент в обединена Европа", поясни българският премиер. 

"Благодарение на държавите донори и европейската солидарност, ние сме конкурентоспособни в жп линии и ифраструктура. В едно семейство, ако се мерим кой живее по-добре, няма как да имаме успех. София е образец за Европа", каза още Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Канал 3