Бойко Борисов дава пресконференция в Страсбург с председателя на ЕП Антонио Таяни. Двамата са обсъждали приоритетите на България за председателството на ЕС.

Искам да благодаря на г-н Борисов, че представи програмата на българското председателство, за отличното сътрудничество в подготовката. ЕП работи заедно с България през последните 6 месеца. Много ни е приятно, че г-н Борисов подчерта значимостта на Европейския парламент. Ролята на европарламента е важна, защото това е институция, избрана от гражданите. Наистина институциите трябва да се доближат до гражданите", посочи Таяни и допълни, че високо оценяват казаното от Борисов.

"Надявам се, че всичко ще бъде както трябва. Българският премиер беше бурно аплодиран, надявам се, че това е добър знак за програмата на българското председателство. Много ни беше приятно, че българският парламент и правителство са готови да се заемат със съдбата на Балканите. Това е много важно в момент, когато присъстват джихадисти в Босна и Херцеговина. Мога да добавя и Косово, вчера там беше убит важен политик", допълни Таяни.