Аз от това, което слушам, по-скоро чакам вие да ми кажете какво стана за тези 2 години, какво се промени, какво стана по-хубаво? Това запита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов присъстващите земеделци по време на среща с представители на бранша в централата на ГЕРБ.

Борисов отново критикува политиката на Промяната, като даде пример как ГЕРБ са решавали проблемите с бюджета.

"До бой сме стигали, за да напишем под чертата, сега 2 години те и протест като правите, не го отразяват", направи сравнение той.

"От първия ден на войната украинското знаме стои тук и те имат нашата подкрепа, но подкрепата за Украйна трябва да се изразява в боеприпаси, в оръжие, в храна. И защо толкова ясна граница поставям. Факт е, че газопроводите не се бомбардират и че техните комбайни продължават да жънат.

А когато тяхната стока ще убие нашето производство? Асен Василев какво изродено чувство има. Те третират тяхната царевица с препарати, които в България не са разрешени. Затова и техните добиви са по-големи. Така като дойде контрабандата жито, царевица, слънчоглед... Няма нищо общо подкрепата за Украйна с нашето производство", посочи Борисов.

"Асен Василев не знае, че цените няма как да паднат. Вие ще унищожите стоката, няма как да я продадете, ако е застрахована. Да за оръжието, не за контрабандата", каза още той.

"Приходите за държавата са толкова малки, при нараснали социални плащания. По-скоро може да говорим за начисляване, но трябва да го гледат финансистите. Страшно зле е бюджетът и това, което Велкова изнесе и те ѝ наскачаха, това е една заплаха, която, ако ние не реализираме като действие, действително ще приключим с огромен дефицит и от там фонда", прогнозира Борисов и отсече: Проблемът не е никак лесен за решаване.

Той разказа и случка от последните дни. "Помниш ли, че като ходих преди в района на Враца и Мездра, имаше една ферма с овце, специални овце. Сега като ходих на срещата там, исках да мина да го видя фермера, младо момче, но той фалирал. Нямаше и кучета, дето се вика", посочи той.

"Аз не знам с какви очи тези хора се явяват на избори. Искат даже с малцинство да управляват. Всички сектори. Сутринта бяха производителите на мебели. Те внасят дървесина от Гърция. Къде там видяха дърво? Те купуват евтино и преработват, после продават скъпо мебели на българите", ядоса се Борисов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук