Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев  демонстрират приятелски отношения. Двамата откриха Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

 „Между Русия и България има туризъм и той е на доста добро ниво. Нашата обща култура и гостоприемството са основата за това“, заяви Медведев. „Около половин милион туристи от Русия всяка година идват в България. И значителна част от тях имат недвижими имоти на крайбрежията – според различни оценки около 30 000 души. Добрата туристическа инфраструктура на добра цена и климатът привличат най-вече руските туристи. Сигурността също е много важна черта. С една дума – тук са създадени всички условия за добра и пълноценна почивка, включително и с деца“, посочи той.

„Българи също ходят на почивка в Русия – около 50 хил. души. И Русия има какво да предложи – Олимпиада, Световно по футбол, има много градове, където ходят туристи освен Москва. Искаме за нашите български приятели да разкрием цялата ни страна“, посочи руският премиер.

Медведев подчерта, че най-важно за Русия е да има добро ниво на обслужване. „Защото на някои места то е високо, но на някои места все още не е толкова добро. Стараем се да се опрем на световната практика в тази сфера. Стараем се да предложим и нови туристически маршрути“, посочи той. 

Дмитрий Медведев е на официално посещение в България по покана на българския премиер.

Припомняме, че вчера енергийните проекти бяха основна тема на разговорите между българския премиер и руския му колега вчера. След срещата Бойко Борисов заяви, че на България ѝ се полага да участва в преноса на газ. От своя страна Медведев поиска гаранции от Европейската комисия за реализирането на проекта "Турски поток" през България. И двамата премиери бяха категорични, че проектът "Белене" има бъдеще и е възможно да се реализира с руска помощ.


 

 

 

 


Снимки: Георги Колев, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!