Министър-председателят Бойко Борисов е на посещение във фабрика за защитни облекла във Враца. Това стана ясно от публикувано видео в официалния му профил във фейсбук.

Както Борисов, така и всички около него бяха с предпазна маска. На влизане в сградата всички дезинфекцираха ръцете си.

На място пред министър-председателя беше направена презентация на качествата на защитните костюми. Той се запозна лично с производствения процес и как се изработват не само маските, но и гащеризоните.

„До довечера каквото излиза се разкарва, има пет размера. Довечера имаме Европейски съвет, който ще се проведе онлайн. Тече голяма поръчка в Европа, която ние участваме. Но довечера ще ги питам дали може с производство да се включим, а не само да чакаме да се произведе“, каза Борисов.

„Ние си помагаме сами. За това и Господ трябва да ни помогне. Спазвайте всички правила. Видяхте как работят жените в условия на бедствие, дайте им допълнително възнаграждение. Ако не са те, по цялата верига всичко ще рухне“, обърна се към присъстващите премиерът.

„Исках да чуят всички лекари, медицински сестри, санитари и т.н., че това което ще им се достави днес е по-добро. Ние спряхме тези поръчки за Германия и остават тук“, допълни той.