След Хаджидимово, Гоце Делчев и село Баня, Борисов отиде и в село Юруково. Там местните му показаха строежа на новата джамия.

"Малко днес обикаляме, да видим как са хората. Ние правим и църкви, и манастири, и джамии, за да може да се уважават хората", каза Борисов.

"Религията е да има добро между хората. Чест беше за мен, да сте ми живи и здрави", обърна се той към местния имам. Той попита дали имамите си получават редовно заплатите, които от няколко години се плащат от държавата. "Засега още ги получаваме", отговори му имамът.

Борисов: Абе, Стойчо, с Радев излъгахте хората със зеления сертификат ВИДЕО

Борисов обеща, че когато новият молитвен дом бъде готов, отново ще дойде в Юруково, за да види завършения строеж.

"Благодарим за това, което правите", отговори му топло мюсюлманският духовник.

Евродепутатът Андрей Новаков запозна Борисов, че снощи в селото е имало събрание на ДПС и на него са забранили на хората да присъстват днес на срещата си с него.

Борисов призова лекарите: Лекувайте хората, всичко други ще оправим, но умрелите не можем да върнем

Малко по-късно Борисов посети и град Якоруда. Там той видя местния православен храм "Свети Свети Кирил и Методий". Пред църквата той беше посрещнат от свещеник отец Данаил.  

Разбрах, че има нападение на офис на ЛГБТ от кандидат президент, бито е момиче. Категорично осъждаме този акт. Недопустимо е хората да бъдат нападани, особено физически. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки нападението. 

Борисов разкри защо Кацаров въведе зеления сертификат ВИДЕО

"Такива банди павиани обикаляха и чупеха офисите на ГЕРБ, но сега ги няма, народа ги изтри от паметта си. Не само осъждаме, но и държим да се приложи най-голямата строгост на закона", каза още Борисов. 

По време на посещението си в Якоруда Борисов призна, че всичко е града е станало много добре. 

"Много обичат партиите да са анти-ДПС, но битката в цялата страна се води между ГЕРБ и ДПС. Ние еднакво сме отпускали средства за всички, независимо кой е кмет. Радвам се, че Якоруда стана толкова красив град. Това са ни били разбиранията. В края на краищата всичко е за българските граждани", каза още лидерът на ГЕРБ. 

"Вместо да се биете по места кой повече е направил, кажете: Когато има разбиране и диалог в населените места, хората живеят добре. Това е политиката на ГЕРБ.  А онези, които не са сложили и една тухла прьз живота си, ни пришиват ДПС. В София на жълтите павета е лесно да се говори, да дойдат тук", каза още той.