ГЕРБ би подкрепил мандат на „Демократична България”. В това бе категоричен пред Дарик лидерът на партията Бойко Борисов. Според него в нашата коалиционна култура липсва възможността да се преборим с егото си и причината за това не е в ГЕРБ. Това е най-работещият парламент, убеден е Борисов.

Попитах цялата група от 67 депутати от ГЕРБ-СДС ние кого бихме подкрепили. Отговорът беше единодушен – „Демократична България”, подчерта Борисов.

Запитан дали би подкрепил приоритетите на „Демократична България,” Борисов заяви, че съдебна реформа, в която е записано името Бойко Рашков, не приема за сериозна.

„В предизборна кампания се хвърлят всички ресурси на партиите да обвиняват други. И на четвъртия избор отношенията ни толкова са се влошили, че диалогът става все по-труден. Какво ни е виновен президентът Румен Радев, че ние не можем да се разберем? Кой е виновен? Ние, всички ние”, каза още Бойко Борисов пред водещия Константин Вълков.

Лидерът на ГЕРБ отчете компромисите, които е направил, за да има правителство.

„Това, че аз се оттеглих, сложихме други кандидати за премиери и предложихме правителство, отдалечено от нас, а и подкрепяме всички важни за хората закони, са компромисите”, каза той.

От кого ще искаш подкрепа за третия мандат, си е работа на мандатоносителя, посочи още Борисов, визирайки „Демократична България”, която определи в силна позиция, и допълни, че ГЕРБ трудните решения вече са ги приели и са ги превърнали в закони.

По отношение случая „НЕКСО” Борисов посочи, че става въпрос за много пари. "Не виждам защо трябва да се атакува който и да е за даренията, които са получени и обявени в Съдебната палата, коментира лидерът на ГЕРБ. Не мога обаче да приема, че ние също сме отговорни за „НЕКСО”. Тече международно разследване. Мога да уверя Христо Иванов, че относно IT сектора ще направим всичко възможно да няма дори петънце," категоричен бе в заключение Бойко Борисов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук