Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Губеш, който наскоро пострада от силна буря. След бедствието в ГЕРБ решиха да отпуснат 100 000 лева партийни пари, за да помогнат на хората да си ремонтират къщите. 

Сега радостните местни показаха, че домовете им са ремонтирани и могат да продължат напред с живота си. 

Кметът на община Годеч каза, че без помощта на ГЕРБ нищо е нямало да се случи. Само бил прехвърлян от министерство на министерство и институция на институция.

Радослав Асенов сподели, че е изпратил писмо до Министерски съвет, като от там са му отговорили, че ще препратят до финансовото министерство, а от там все още няма никакъв отговор.   

"По ваше време сме писали до вас, тогава директно с решение на МС се решаваше проблема. Сега това го няма. Изказвам благодарност от името на всички жители на община Годеч. Без вас това нямаше да стане", каза той.

"Министърът на финансите с шефа на данъчните трябва да лъжат хората, че се увеличили приходите в бюджета, а те взеха парите за магистрала "Хемус". Това е абсолютна лъжа. Те в момента спират ДДС-то. Не го изплащат на компаниите. На пръв поглед изглежда че държавата има пари, но това е лъжовно. 

Самите сътрудници му казаха, че е много умен, но много мошеник, измамник. С всяко свое действие точно това прави.

Не знам какво го харесаха в първия момент. Но как хванахме Киро Язовиро как източи един язовир и повече никога не се появи. Днес бил казал още една глупост, че бил спрял финансовите потоци към ГЕРБ и ДПС, измамникът такъв. Към нас финансови потоци никога не е имало", каза Борисов. 

"Няма място където да е имало авария, бедствие и да не съм отишъл и да не го оправим. Те сега трябва бързо да крадат. Затова ГЕРБ не искам да участва в каквито и да е. Провалът на служебното правителство е страховит. Кръстникът му Румен Радев направи така, че държавата да изпадне в хаос. И Слави говори за хаос. Няма постъпления, няма ги парите от Европа", каза още лидерът на ГЕРБ. 

"В същото време ковид вълната седи. В цял свят се почват действия, тук все едно, че я няма. Това ще е най-големия бич септември. А бежанците, след като започнаха от Афганистан да се изтеглят войските, колоните, натискът е огромен. А МВР се занимава да тормоз жената на кмета, за да го издаде", продължи той. 

"Разбираш ли какви хора са? Ковид, икономическа, финансова криза и той пак си говори. Разбирам, че нещо ми е сърдито това момче - ние не му даваме да източи ББР. Само го гледаме. И те от страх умират. Утре събираме изпълнителната комисия. Нито ще подкрепим това правителство, нищо ще участваме в каквото и да е. Колкото повече стоят, толкова по-добре. Румен Радев накрая ще падне с това правителство", каза още Борисов. 

Той коментира и скандала между Христо Иванов и ИТН. 

"Завчера, когато се биехме с ИТН, Христо Иванов и компания обясняваше как тези партии щели да правят нещо заедно. А вчера му казаха, че са предлагачи и иска постове и места. Сега са скарани. За мен и последната илюзия, че партиите може да се разберат, изчезна. Сега толкова безотговорно някои искат да ходим пак на изброи. И след нови избори с никой нищо не може да се направи. А това са още 100 милиона. 

Ами после и четвърти път. Това е глупост. При едни нови избори няма да има илюзия. Просто ще знаем, че харчат пари за избори, но няма как  да се сглоби правителство.

Обединителят така ни разедини, че вече никой не си говори с никой. Христо Иванов трябва да няма никакво достойнство за да отиде, след като му казаха, че бил само за власт, бил толкова малък, четвърти бил. От нас отговорност - не", каза Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ се възмути и на поведението на Радев, който не е отишъл да види какво се случва с бедстващите хора и да им предложи помощ.

"Поне една къща да имаше тука да е направил Радев. Да ми кажеш, че той е направил по-добре и ще гласуваш на него, а той в Залцбург на опера, докато хората тук се давят.

Затова министъра няма да ти се обади. Сега още е хаос, а след няколко месеца ще е разруха. Затова не правим нищо. Защото тогава ще кажат и ГЕРБ беше. Но не. Ако народът в един момент писка да помагаме, ще помагаме с каквото можем, както до сега", каза Борисов.