"Не думай? Те са толкова - 50 000 души, каква мощ, така премиерът Бойко Борисов реагира на въпрос на журналист за демонстрирана мощ от БСП на събора на Бузлуджа, където опозицията обяви, че са събрали 50 000 души.  "Нека да се забавляваме с тях, не са лоши: колелета карат, коне", добави Борисов.
 
"Каква мощ - в община Нови Пазар имат само един кмет, в Шумен - един кмет. Нека да си хапнат, да си пийнат, БСП обичат това, не бива да се хаби енергия. Много злини са направили на България за тези десетилетия управление, нека да не им разваляме празника", продължи премиерът, който в Нови Пазар откри ремонтирани 3 обществени и 12 жилищни сгради със средства от програма „Региони в растеж”. Открити бяха обновените сгради на полицията, пожарната и общинската администрация.
 
"Каква мощ? Аз 3 пъти им занесох властта, бе, човек? "Диктаторът" отива - "моля, вземете, ето ви оставката, управлявайте, моля, вземете властта, моля, управлявайте!"  Смеят ми се за това. И те не могат! "Ето ви, заповядайте!" И пак избори, и пак ги бием. Те пак не могат. Ще демонстрираме мощ.... На 6 месеца ли да правим избори, това ли е необходимо на държавата, това ли се очаква? 
 
Те са опозиция, могат да говорят. Ние не можем да делим кметовете - най-много са кметовете на ГЕРБ и ДПС. Е, какво, да не даваме на кметовете им?", заяви премиерът.
 
"Нашата работа е да показваме - какво е било и какво е днес. И се радвам, че кметовете вече започнаха да слагат снимки на това, което е било, и показваме това, което сме направили. Така че спокойно можете да им покажете - ето, това беше при управлението на БСП, това е сега", каза още Борисов.
 
"Знам какво е да си кмет при  управление на БСП - в София щяха да уморят хората, направиха криза с боклука, не помните ли? Защо после няма никакви кризи? Честит им празник, а ние показваме!", пожела премиерът.
 
Той изтъкна, че за последните няколко години над 20 милиона лева са влезли в Нови Пазар. "И днес видяхте - полицията, пожарната, общински сгради, нещо, което не беше пипано с десетилетия. Така че след още 2 г. ще изглежда по различен начин, сега знам, че има 3-4 проекта, по които се работи", посочи той.
 
"Ако искаме да върнем хората в България, трябва  максимално бързо да подобрим инфраструктурата. Вчера минах  да проверя по магистрала "Хемус", от Ябланица натам  толкова здраво се строи, че до 3-4 години ще я вържем с Варна", заяви още Бойко Борисов.