Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и членовете на Изпълнителната комисия (ИК) на партията изказват огромната си благодарност за работата на структурите и поздравяват новоизбраните кметове на неделния балотаж в цялата страната. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

"След като миналата седмица ГЕРБ спечели убедително частничните местни избори в цялата страна срещу кандидатите на БСП и ДПС, в неделя Марияна Маринова от ГЕРБ събра повече гласове от Петко Иванов от БСП и става кмет на Карлуково (община Луковит). Въпреки получената подкрепа от ДПС, кандидатът на БСП събра 154 гласа срещу 162 за ГЕРБ. Недействителните бюлетини са 10", посочват още от ГЕРБ.

"Марияна Маринова е родена на 27 юли 1971 г. в гр. София. Семейна е, с две деца. Сериозна, способна и уважавана личност, получила многобройни отличия за дългогодишната си и отговорна работа в сферата на полиграфията.

Избрала е да продължи живота си извън големия град, като се върне в родното село на своите родители, близки и приятели. Познава трудностите и възможностите за развитие на Карлуково. Знае как да променя и изгражда, да обединява хората и да им покаже, че тяхното село може да се развива благодарение на общите усилия на жителите му", отбелязват от партията.

"В с. Тенево (община Тунжда) пък Диян Шишков загуби от независимия кандидат Димитър Комитов.

Припомняме, че преди 7 дни още на първи тур с победата се поздравиха кандидатите на ГЕРБ в Септември, Стрелча, Соколаре, Бозвелийско, Киченица, Медовина, Карагеоргиево, Острец и Брестак", отбелязват от ПП ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!