Премиерът Бойко Борисов е на обиколка в Благоевградско. Този път проверява как върви ваксинацията в малките населени места и отдалечените такива.

Заедно с него е и шефът на Националния оперативен щаб - генерал Венцислав Мутафчийски, както и здравният министър Костадин Ангелов.

Здравният министър поясни, че са направили нужната организация и вече са създали мобилните екипи , за да тръгнат до всяка точка. А там където личните лекари не могат да стигнат , за да вземат ваксини, това ще стане със съдействието на коли на МВР, които ще ги носят на джипитата.

"Ако трябва и с БТР-те", пошегува се Борисов.

Борисов получи като подарък мед. Той поясни, че 88 000 дози вече са разпръснати из страната и ваксинирането ще продължи с пълна пара докато дойдат всичките 18,5 млн. ваксини.  Премиерът, че никъде по света не избират ваксини и напомни, че ваксините са най-добрите и са одобрени от Европейската агенция по лекарства.

Борисов напомни, че досега е нямало достатъчно дози и чакали да дойдат повече ваксини. "Искахме да видим как се работи", каза Борисов и изтъкна, че се пращат лекари от София  сега да ваксинират.

Мутафчийски, посочи, че най-възрастният ваксиниран е 96 години и поясни, че хората са проявили отговорност. Само вчера ваксинирали 1500 във ВМА.

"По-добре с каквато и да е ваксина, отколкото без ваксина", каза Мутафчийски.

Само в България върви полемика коя била по-добрата ваксина, заяви още шефът на ВМА и допълни, че се слагат всички ваксини, утвърдени от Европейската агенция по лекарствата.

Ще има на разположение 25 мобилни екип и ще има конкретен координатор в МЗ, а колите на полицията ще разнасят ваксини до личните лекари.