Премиерът Бойко Борисов е на среща с чужди инвеститори, произвеждащи у нас стъкла за автомобили. Министър-председателят изтъкна какви мерки са взети у нас относно кризата с пандемията от коронавирус.

Борисов се поинтересува дали има съкратени служители и остана доволен, че мерките на правителството са помогнали за запазване на работни места. 

"Най-хубавото е, че имаме над 250 завода в автомобилния клъстър. Най-много съжалявах, че няма заводи за двигатели, но сега с електрическите се оказва, че правим всички необходими части", отчете примерът.

Това си говорехме с президента Ердоган. Всички, които сме свързани с политиката смятаме, че най-трудните времена не са минали, а тепърва предстоят.

Най-хубавото е, че имаме над 250 завода в автомобилния клъстър. Най-много съжалявах, че няма заводи за двигатели, но сега с електрическите се оказва, че правим всички необходими части, каза примерът. 

Той припомни какво е направило правителството за бизнеса и хората в кризата и ниското ниво на безработицата, както и милионите помощи, за които информира днес.

С новият дизайн 60/40 подпомагаме над 3000 работодатели. Подпомогнали сме 726 фирми, каза Борисов. 

От май до сега безработните намаляват с по 500 души на ден и се връщат на работа. Ако мерките на правителството не действаха, безработицата щеше да е 14%, а сега тя е 7,5%, каза той.

Борисов заяви, че е разговарял с турския президент Реджеп Тайип Ердоган за взетите мерки.

Най-трудните времена не са дошли, те предстоят, посочи той.

По време на COVID-кризата имаме и повишение на заплатите, изтъкна Борисов.