Премиерът Бойко Борисов е внесъл днес в деловодството на Народното събрание три отделни проекта за персонални промени в кабинета. Това става ясно от проектопрограмата на парламента, която предстои да бъде гласувана на заседанието в сряда.

Очаква се депутатите да разгледат предложението като първа точка на пленарното заседание в четвъртък. С проектите се предлага Народното събрание да освободи Николай Нанков като министър на регионалното развитие и благоустройството и да избере Петя Аврамова за поста, да освободи Ивайло Московски като министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и да избере Росен Желязков за транспортен министър и да освободи Валентин Радев като министър на вътрешните работи и на негово място да избере Младен Маринов.

Целта на внасянето на три отделни проекта за промени в кабинета е да бъдат сменени поне двама от тримата министри, докато държавният глава подпише указа за освобождаването на главния секретар на МВР.

Припомняме, че Нанков, Московски и Радев подадоха оставки по искане на Борисов след тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души. Промените трябваше да бъдат гласувани миналата седмица, но в началото на заседанието на парламента стана ясно, че президентът не е подписал указа за Маринов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ