Вчера към обяд се чух с президента Румен Радев и останах с впечатлението, че ще подпише документа за освобождаване на Младен Маринов. Това каза пред журналисти в парламента Цвета Караянчева.
 

„Позвъних му да попитам кога има намерение да подпише документа. Останах с впечатлението, че ще го имаме до края на деня, но това е негово решение. Уважавам го и очаквам документът да постъпи в Народното събрание другата седмица“, заяви тя.
 
„Не искайте от мен да коментирам. Ще изпълня задълженията си, когато документите се окомплектоват и са в Народното събрание“, посочи Караянчева.
 
„Не мисля за извънредно заседание. Ако другата седмица президентът подпише указа, най-вероятно сряда или четвъртък очакваме документа от него“, обясни тя, цитирана от "Фокус". След като стана ясно, че и в началото на следващата седмица Радев ще отсъства, тя каза, че оставките ще се гласуват „когато той подпише“.
 
„Нямам проблем в комуникацията с президента Румен Радев и с премиера Бойко Борисов“, обяви Цвета Караянчева. „Нямам причина да се притеснявам от отношенията с първите мъже в държавата“, заяви председателят на Народното събрание.