Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник помощник държавния секретар на САЩ Хойт Йи, който е на работно посещение в България.  Малко преди това той проведе важна среща в министерски съветБорисов се видя с президента на Черна гора Филип Вуянович, уточниха от правителствената информационна служба. Припомняме, че министър-председателят Бойко Борисов ще замине на двудневно официално посещение в Баку, където трябва да открие авиолиния Баку-София.

Българският министър-председател представи приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. Двамата обсъдиха и двустранното сътрудничество в различните области от взаимен интерес. Хойт Йи приветства, че темата за Западните Балкани намира място в дневния ред на председателството.

Той поздрави Бойко Борисов за подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Република Македония, като подчерта, че стабилността и развитието на Балканите са изключително важни не само за региона, но и за цяла Европа. Заместник помощник държавният секретар на САЩ пожела успех на първото Българско председателство на Съвета на ЕС.