България и Македония да ползват общи дипломатически представителства, там където и двете страни нямат. Тази идея лансира премиерът Бойко Борисов по време на приема в българското посолство в Рим.
 
Българската и македонската делегации, водени от премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев, участваха в официалния прием в българското посолство в Рим по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
 
Македонският интернет портал „АКО“ съобщи интересна новина за Борисов, а той я потвърди със СНИМКИ 

„Искам да погледнете паметниците на братята Кирил и Методий с двата венеца, на Република Македония и Република България. Вижте колко хубаво стоят, не си пречат и колко е хубаво да празнуваме заедно. Аз също съм минал по този път да се бутаме коя делегация по-първа да влезе и кой да е по-големият и по-великият. Вижте как хубаво си седят… и те са двама, и двамата велики, и Кирил, и Методий. (…)

Борисов с призив към Заев: Нека празнуваме заедно, вместо да се караме! 

Считам, че договорът, който подписах и бяхме храбри, и колегите от Македония, скандинавските народи ползват заедно посолства там, където нямат, да пестят пари, те ценят всяко едно евро. Можем да направим така, че там, където ние нямаме, вие, където нямате, да работим съвместно, но това са неща, които, като станем по-прагматици, тогава ще разберем, че можем още по-добри неща да направим”, заяви Бойко Борисов.
 
Българският министър-председател посочи, че след подписването на Договора за добросъседство, България и Република Македония са още по-близки като народи и работят активно по редица проекти.
 
Утре сутринта българската делегация е на аудиенция при папа Франциск.

Борисов носи уникални подаръци на папата (СНИМКИ) 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!