Както БЛИЦ съобщи, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра столичния актив тази вечер в НДК. Зала 8 се оказа малка за всички привърженици и симпатизанти на партията, дошли за събитието.

Срещата откри зам.-председателя на партията Томислав Дончев. След него говориха лидерът на СДС Румен Христов и Георги Георгиев, председател на СОС.

Борисов бе посрещнат с ръкопляскания, а цялата зала стана на крака.

Ето какво каза той:

"Всички знаете - нямаше един работещ шадраван в този град преди нас, една китка нямаше, един фонтан нямаше. Да не говорим за Околовръстното - час и половина се пътуваше между Цар Борис и Банкя. 

Сега като минете - Северна, Западна, Южна тангента. А помните ли какво беше на телевизионната кола, Семинарията, Черни Връх - това само за 10 години.

Никоя партия не е правила за София, толкова - колко ГЕРБ" , посочи Борисов.

Абе закарайте ме да видя нещо построено от вас - няма нищо, нула. Асен Василев продъни земята , че играем заедно с Радев - защо сега си мълчат. Защо няма постове на Лена? Защото ги изобличиха - на 100 лв. цена на мегаватчас, те плащаха по 130. По 30 лв. комисионна си прибираха.

И какво се получи сега - с милиарди дотираме тока за бизнеса, дотираме и веригите - а цените отидоха в небето. Всеки казва - "хората обедняват", не може да се скрие.  По пътя на "трънската логика" - щом обедняват, значи преди са били по-богати! 

Забелязвате ли, че ПП-та и ДБ-тата ги няма последните няколко седмици. Защото знаят цифрите - затова ги няма.

Ето вчера излезе от БНБ, че растежът ще продължи да се забавя. Твърде е вероятно да се теглят нови милиарди, за да се покриват плащанията по дълга. Това може да бъде коригирано само с консервативен режим на публичните финанси. 

Рязане, стягане на колана до дупка - това са направили Кирил и Асен. Казано на "банкерски език".

БНБ ни дава възможност да избираме - дали ще се намери добър човек, който да се нагърби за 6-8 месеца с консервативна политика да изправи държавата. ГЕРБ вкара държавата в чакалнята на Еврозоната и евр. банков съюз, а те за няколко месеца опропастиха всичко.

Вижте едно Nexo - нашите конкуренти от "Да България" са се финансирали, раздавали пари на жениците там, но имат тотална медийна подкрепа.

Някой, който мрази България ги финансира. Не мога да си обясня....такива щети нанесени на държавата. Войната даде огромни предимства на България - изнасяме оръжия, изнасяме ток.....  а инфлацията ни е по-голяма от европейската. 

Те не обичат България. Не можем да им оставим София - ще съсипят и този град, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Той взе отношение и за премахването на Паметника на Съветската армия:

"Не може Шмайзера да ни стои там, когато се води тази война в Украйна. Когато същата тази армия убива хората в Украйна - нещата се променят. И ние се променяме. Не може в центъра на София да има Шмайзер. Горд съм с общинските съветници, които гласуваха днес за премахването му", посочи той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук