Да, искам пак да съм премиер. В Европа има премиери по 2-3 мандата, каза по Нова телевизия Бойко Борисов.
Дай да смятаме, 1 + 1+ 1. БСП издига кандидат за президент, който печели изборите. После той назначава служебен премиер. След това започват чистките. Моля ви, не ми казвайте, че не виждате връзката", обърна се лидерът на ГЕРБ към водещите.

Той критикува остро чистките, които прави кабинета "Герджиков". "Защо БСП бягат от това да признаят, че правителството е тяхно и защо не кажат кои министри ще изпълняват техните заложени програми", попита бившият премиер.

"Христо Иванов си тръгна, защото не му се работеше", отсече Бойко Борисов по адрес на новия партиец от "Да, България" и бивш правосъден министър.

"Погледнете той колко законопроекта е внесъл и Захариева - колко", реагира Борисов. И каза по адрес на тогавашните Реформатори "Те се запънаха за едно единствено нешо - дали да са 6 на 5 прокурорите, или 6 на 6", изригна бившият премиер.

"Ако спечелим изборите бих направил коалиция с Реформаторите и Патриотичния фронт, защото с тях е най-приемливо. Манипулация и лъжа е, че имаме нещо общо с партията на Марешки. Ако се втори на изборите просто ще застанем в коалиция", разкри Борисов.

Той заяви още, че с Каракачанов, Валери Симеонов и Сидеров са си останали в отлични отношения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!