Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение във Велико Търново. Той е в старата столица на България, за да се запознае с пораженията, които населението претърпя след опустошителните бури и градушки, ударили района.

"Има ли правителство, ще го вкараме в парламента. Другите партии ако искат да се включат", каза Борисов/

Едни с реколта, други с коли, трети с керемиди, цигли. Надявам се тази седмица да стане ясно", посочи той. 

"Стана ми жал за вас като гледах репортажите", каза Борисов и посочи, че е на място като приятел на хората.

"Ако има правителство, ще се реши помощта. Не мога да ви кажа от сега каква ще е. Премиерът ще каже. Те пък се уплашиха да не съм аз, няма да съм аз", каза лидерът на ГЕРБ.

Той отбеляза, че климатът се променя и този въпрос трябва да се реши.

 

В Банкя беше в 4:30. Не беше така като при вас, но така пукаше. Има какво да решаваме в парламента. Решаваме, после всеки си знае от фонда", каза още лидерът на ГЕРБ.

„Миналата седмица при мен идваха кметовете на Карлово и села от региона, тогава се обадих на Главчев и му се примолих да отпуснат пари за щетите след наводненията преди две години и им отпуснаха пари”, уточни той. 

Лидерът на ГЕРБ беше придружен от кметът на Велико Търново Даниел Панов, който обясни на хората как и кога ще получат помощ за възстановяване на щетите от градушките в последните дни. „От понеделник започва извозването на счупените керемиди, от кметството ще бъдат разпределени нови”, увери Панов.

„Има вариант Народното събрание да реши при такова бедствие подпомагането да е автоматично от специален фонд, а не всеки път да репетираме какво ще стане. Природните бедствия ще станат все по-чести, за съжаление. Хората очакват от нас да има решение на проблемите им, нищо друго не ги интересува”, допълни Борисов.

"Сутринта Кирил Петков пуснал във Facebook профила си, че най-големият успех на тези избори било, че Борисов няма да е премиер. Е, щом това му е мечтата, нямам думи. Моята мечта е тази държава да работи в полза на хората и да им решаваме проблемите", каза Борисов.