С българското европредседателство повдигнахме една забравена, неудобна, опасна и трудна тема. А именно за Западните Балкани. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е в Пловдив на икономически форум.

Борисов направи изненадваща проверка и си спомни думите на свой професор по стоманобетон (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Нашето председателство даде един рестарт за тази процедура", каза още премиерът.

"Исторически ние сме се били с всички наши съседи. И те с нас. Резултатът е, че Западните Балкани сега са изостанали във всяко едно отношение. Така не става. Сега обърнахме нещата", сподели Борисов и допълни: "Нашата земя е толкова пропита с кръв, колкото сигурно никоя друга земя".

Той реши да коментира и горещата тема от последните дни, че Северно Македонският премиер призна, че Гоце Делчев е българин.

"Жалко е, да се коментира тази тема. Защото Гоце Делчев е един български герой, който е желал и се е жертвал и е заложил всичко за благодата на Македония", каза премиерът. 

"10-15 години нашата държава беше зле икономически. И когато фактите говорят и Конфуций мълчи. Тази лоша среда е била по време на предишните управляващи", отсече премиерът.

"На думи е лесно да се вдигнат доходите, но как? Доход се вдига с бизнеса и с хората, които правят БВП и ДДС. Това вдига заплатите и пенсиите, а ние може да се погрижим за полицаите и военните", уточни Борисов.

"Само на КПП-то на Щатите с Мексико има повече коли, отколкото на границата ни с Турция. Едва направихме магистрала "Тракия", а тя отесня. И това е така, защото всеки нов инвеститор у нас изчислява за колко време ще минат ТИР-овете му през България", категоричен бе премиерът.

Той каза и още една интересна новина: "За първи път в историята ни изнасяме повече продукти за Германия, отколкото внасяме".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!