Премиерът Бойко Борисов инспектира новата пречиствателна станция в Чирпан. Тя е на стойност 15 милиона лева. Компания му прави кмета на града Ивайло Крачолов. 

Премиерът държеше да се запознае с новата UV-технология за обеззаразяване на водите.

Преди построяването на станцията, водите на Чирпан са се изливали директно в Марица. Става дума за отпадни води на 15 000 души. 

"После викат защо така, защо онака", подчерта премиерът. 

"Сега и магистралата ви ремонтираме. Ровят на 80 сантиметра. Така са я правили, че на практика си правим нова магистрала", каза още Борисов. 

Премиерът научи, че ваксинирането в града върви добре. "Тази вечер чакаме 57 000 ваксини. Такава организация сме създали, че още през нощта ще бъдат разкарани.

Всички виждат, че България е много организирана в това отношение. Полагаме огромно усилия да ваксинираме всички желаещи на минутата", подчерта Борисов. 

По думите му, всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е да се състави правителство и то с максимално съгласие, за да може да върнем трите процента растеж на икономиката до края на годината, а следващата година да гоним 5 %. 

"Понеделник вечер всички ще са на заведение. Но да обясните на хората, че пандемията не е минала. Виждате в Чехия, в Гърция в Сърбия, болните са повече. Тя не е преминала. Това не е знак, че отваряме ресторантите, да тръгнат всички да се изпозаразят отново.

Март месец е критичен. Винаги съм казвал, че разчитам на чувството за самосъхранение на българина. Трябва да знаят, че пандемията продължава да върлува и да отнема човешки животи", предупреди премиерът. 

Борисов напомни, че върви ваксинирането на членовете на СИК и ЦИК. Всички в Европейския съюз (ЕС) настоявали да се спазват договорите и на тяхна база правят плановете, иначе трябва да държим ваксините по складовете. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Пречиствателната станция в Чирпан има капацитет от 19 641 еквивалент жители и 112 л/час. Изграждането й е финансирано с...

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 27 февруари 2021 г.