Премиерът Бойко Борисов отново е на проверка. Този път той е в Бяла, където провери новата зала "Арена Бяла". Заедно с него е спортният министър Красен Кралев.

Министър-председателят припомни, че в града първо са направени пожарната и училището, а сега и спортната зала, която да се използва и като физкултурен салон. "На колко места направихме храмове за първи път от 100 години насам. В Разград е от 130 години храма, в Габрово, в центъра на Кърджали дори направихме", добави Борисов.

"Направили сме много. Това, което е важно да се каже на хората тук, че "Хемус" се строи на пълни обороти, а скоро започва и трасиране на магистралната отсечка на пътя Велико Търново-Русе", уточни премиерът."В следващите години в този регион съвсем друго ще бъде положението, допълни той.

Премиерът коментира обстановката с коронавируса у нас.

Към милион и половина българи вече са с антитела или ваксинирани. Днес сутринта имах среща с доц. Ангел Кунчев и здравния министър. На база на тези резултати да започнем разхлабване на мерките.
 

"Вчера 31 хиляди ваксини на "Пфайзер", днес 51 хиляди на "Модерна" дойдоха, утре 151 хиляди на "АстраЗенека" - минаваме над 230 хиляди само за няколко дена. И винаги благодаря на ЕК и това, което Урсула фон дер Лайен направи. До края на месеца ще минем 700 000 ваксинирани, убеден съм.

Разчитам много на личните лекари, максимално бързо по 10-15 хиляди ваксини да се поставят. Това означава към 1,5 млн. българи да са или ваксинирани, или да имат антитела. Май-юни ще минем през пандемията", добави той.

Борисов изброи кои места ще бъдат отворени на първо време.

"Другите държави представете си какво причиняват на хората с този пълен локдаун. Ние сме като ластик: отваряме – затваряме за по 10-15 дни. Когато хората се уморят, пак отваряме. Аз съм оптимист, че ще минем милион ваксини. Оптимист съм, защото знам как работи ЕК с европейската ваксинация“, допълни той.

Той коментира и опонентите си:

Няма социологическа агенция - червени, пембени. Дават разлики 4-5 % между ГЕРБ и останалите партии. Може ли няколко дни преди изборите да водиш, а те да кажат, че изборите са нечестни. Те го казват това, защото са бити, защото не са изпълнили нито една своя програма.

Те затова ходят по студиата и се чудят какви глупости говорят. Госпожата, която толкова се молеше. Аз никога не записвам, но трябваше да я запиша как се моли. Щяла да изчегърта ГЕРБ. Иди изчегъртай училищата, болниците. Тяхната единствена цел е дестабилизация на държавата. ", коментира премиерът.