Премиерът Бойко Борисов се среща с премиера на Бавария Маркус Зьодер в Министерски съвет. Зьодер е на посещение в България по покана на българския премиер. Двамата ще обсъдят сътрудничеството между България и Бавария в областта на вътрешните работи, сигурността, икономиката и финансите, както и теми от европейския дневен ред.
 


 


 


 


 


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Огромен плъх обаче се опита да нахлуе в Министерския съвет рано сутринта точно на срещата на двамата премиери, пише News.bg.

 

Наглият нарушител не се притесни от преминаващите минувачи и от медиите, очакващи да бъдат допуснати в сградата. Плъхът се покатери на вратата на централния вход на сградата, където заседават министрите и се посрещат важните чуждестранни гости. Наложи се и намесата на служител на реда, който подгони неканения гост. Той обаче не се отказа и тръгна към входа за служители и за конституционните съдии.


Снимка: News.bg

След двустранната среща на Борисов и Зьодер ще бъдат проведени и пленарни разговори между делегациите на България и Бавария. По-късно премиерите Бойко Борисов и Маркус Зьодер ще участват в кръгла маса на тема „Защита на външната граница на ЕС и миграционни политики на Република България“, организирана от Министерството на вътрешните работи и фондация „Ханс Зайдел“. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!