Премиерът Бойко Борисов започна срещата си с украинския президент Петро Порошенко. Това стана ясно от видео, което лидерът на ГЕРБ сподели в личния си фейсбук профил.

БЛИЦ припомня, че премиерът кацна късно снощи в Одеса. Министър-председателят е на двудневно посещение в Украйна.

Заедно с Поршенко Борисов ще направи и инспекция на ремонтирания път М15 Одеса – Рени. Министър-председателят ще участва в тържественото честване на 160- ата годишнина от създаването на Болградската гимназия „Г. С. Раковски“, на която правителството отпусна 150 хиляди лв. безвъзмездна финансова помощ по повод годишнината й. 

"Трябва да е ясно, че украинските граждани, които са с българки произход – тези, които са бягали от нашата страна от Османската империя и са дошли тук са честни, лоялни, доказани и работливи граждани. Те мога да бъдат мост между двете ни страни", каза Борисов на Порошенко.

По думите му акцентът на тази среща е да се запазят тези корени между двете ни страни и гражданите със смесен произход. 

"Дърво без корени не може. Всеки трябва да помни корените си и затова искаме нашенците тук да учат български и българските традиции", категоричен бе премиерът.

"България е известна с толерантността между етносите, живеем заедно и безпроблемно. Историята го е доказала - фактите са си факти. Тук имаме изключителен шанс", заяви Борисов.

"Искам да изкажа своите благодарности към тези, които са направили от нас хора", така премиерът честити международния празник на всички учители.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!