Премиерът Бойко Борисов пристигна в Истанбул. Министър-председателят Борисов кацна в 14.20 ч. местно време на летище "Ататюрк". Заяедно с него са министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Българската делегация бе посрещната от посланика ни в Турция Надежда Нейски. Борисов ще вземе участие в официалната церемония по откриване на газопровода „Турски поток“. Събитието ще се състои от 15.00 ч. местно време в конгресен център „Халич“ на Златния рог.



Домакин на церемонията е президентът на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган. На церемонията в турската страна ще бъде и президентът на Руската федерация Владимир Путин, който е в южната ни съседка от вчера. Очаква се и двустранна среща на Борисов с Ердоган.

Международният проект „Турски“ поток минава по дъното на Черно море от Русия до Турция. Идеята е така да се осъществява пренос на природен газ до европейските страни. Проектът предвижда изграждането на два тръбопровода. Първият ще осигури доставката на синьо гориво за Турция, вторият за Южна и Югоизточна Европа.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!