Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува своя снимка в социалните мрежи, заедно с Кристиан Диаконеску, бившия външен министър на Румъния и председател на румънската партия от семейството на ЕНП "PMP". Борисов посочва, че е обсъдил с госта си и изявленията на българския президент Румен Радев, че “Крим е руски“.

Ето какво пише Борисов в личния си фейсбук профил:

"Сигурността в района на Черно море и загрижеността относно изявленията на българския президент Румен Радев, че “Крим е руски“, бяха сред основните теми по време на срещата ми с Кристиан Диаконеску, бившия външен министър на Румъния и председател на румънската партия от семейството на ЕНП "PMP".

Двамата обсъдихме политическата обстановка в двете ни страни, както и необходимостта от сериозен дебат в рамките на ЕНП относно дясноцентристките ценности и политики, които следва да бъдат изведени на преден план и отстоявани по-категорично.

Споделих с колегата тревогата си, че за пореден ден в България се увеличава броят на заразените и починалите от COVID-19, но служебният кабинет на президента Радев не предприема мерки за повишаване на нивата на ваксинация в страната", написа Борисов.