„Преговорният екип на ГЕРБ днес ще проведе разговори с ръководството на „Демократична България“, а утре с „Има такъв народ“, оповести премиерът в оставка Бойко Борисов при изписването си от болница, в която беше опериран в понеделник.

„Действаме отговорно, изпращаме най-доброто, което имаме, евроатлантическо. Мисля, че ще се справят добре. Днес преговорният екип на ГЕРБ ще бъде Дани Митов, Томислав Дончев и председателят на СДС Румен Христов. Да видим какво „Да, България“ какво не им харесват на тези хора.

Утре преговорният екип с „Има такъв народ” ще бъде в състав Даниел Митов, Любен Дилов и Калин Вельов”, заяви Борисов.

Той уточни, че ако не бъде дадена подкрепа за правителство на ГЕРБ-СДС, в четвъртък следобед мандатът ще бъде върнат. Той обаче заяви, че партията на Слави Трифонов има мнозинство да състави правителство:

„Ако не поемат със 165 депутата управлението, е това са страхливците, това са бъзльовците, това са безотговорниците, ако не поемат да влачат каруцата“.

БЛИЦ припомня, че освен това премиерът в оставка хвърли бомба, че ще влезе в президентската битка. Освен това той предупреди, че готвят капан на Слави Трифонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!