Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира актуалните теми от политическия живот в България. Това той направи пред журналисти в Народното събрание (НС).

Радев сигурно е бил зает. Поздравявам Атанасова и Белазелков и се надявам, че ще изпълняват стриктно законите на страната“, каза той по повод решението на президента да не присъства на клетвата на новите конституционни съдии.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Освен това Борисов допълни: „Не съм аз този, който да дава оценка на държавния глава. Това се дава по време на избори и той беше избран. Когато обвиняваш парламентът в непрозрачност, а еднолично си назначил конституционни съдии, мисля, че не е правилно.

Отношенията ми с г-жа Атанасова ще са такива, каквито ще са с всички останали съдии. Тя вече не е член на партия ГЕРБ. Напусна ГЕРБ.

Още в деня на изслушването Десислава Атанасова си подаде оставката от партията и партията я прие“, уточни той и подчерта, че Атанасова вече не е член на ГЕРБ.

Заклеха се: Атанасова и Белазелков вече са конституционни съдии БЛИЦ TV

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Янаки Стоилов е прекрасен юрист, но винаги е бил от БСП и отиде в Конституционния съд (КС) от поста служебен министър“, даде пример Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и казуса „Чаталджа“: „Питах и Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер и те ми казаха, че няма нищо притеснително в сделката за „Чаталджа“… аз съм длъжен да им вярвам

Петков днес ще говори при Цветанка Ризова, а Асен Василев в неделя по темата. Увериха ме, че няма нищо, което да притеснява ГЕРБ, мен и нашите колеги

„Кирил Петков ми каза, че със Спас Русев не са говорили нищо, а са пили кафе. Двама души са пили кафе, защо аз трябва да отговарям на тази тема”, добави Борисов по повод появилата се медийното пространство информация, че Петков е имал среща със Спас Русев. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук