Държавническите решения не са популистки, не са много приемливи в първия момент, но времето показва, че са правилни. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание по повод политическите кризи в Европа, проблема с мигрантите и начините за преодоляването му, съобщиха от правителствената информационна служба.
„Ние по тези теми многократно сме искали да има разбиране, защото самите европейски социалисти гласуваха в парламента за много по-меки мерки от нашите… Двойният стандарт, лъжите, измамите рано или късно лъсват, като при референдума. Всички мислеха, че това е атака срещу нас, а то е срещу държавността. Аз си спомням това предаване „На четири очи“ – ясно обясних какви са рисковете, казах истината.

Госпожа Нинова на Консултативния съвет каза, че не са говорили за рисковете, защото тогава били в предизборна кампания… Сиреч, когато е предизборна кампания – може да лъже, когато не е предизборна кампания, може и да търси помирение. Не че не съм за помирение, не че не съм за национална отговорност, но не можеш да рушиш, рушиш, рушиш и когато трябва да градиш, да кажеш: „Ама ха сега всички да градим”. Ние поемахме пасивите на проевропейската си политика, това, което всички ние, хуманните европейски демократи прилагаме”, каза министър-председателят.