Аз винаги съм бил за истината. И след като в обществото няколко мнения, след като има няколко виновни страни, добре е да има комисия и да разгледа тези факти и обстоятелства.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни факта, че именно от неговата партия направиха формалното предложение за анкетна комисия, която да проучи имало ли е полицейско насилие на протеста на футболните запалянковци.

"Ние не сме разследващ орган и тези комисии са повече говорилни, но обществото има нужда да разбере кой, защо и как разреши на агитки на провеждат мирен протест, кой вкара хората в тесните улички. И разбира се полицаите трябва да разберат веднъж завинаги, че паднал човек не се рита. Това е основен закон дори в спорта, дори в най-кървавите бойни спортове. Затова сме подкрепили комисията", добави той.

"Основната вина е на българския футболен съюз, защото една седмица разиграваха феновете и в един момент полицията се оказа, че няма нито надлежните планове, нито възможност да се подготви за това "предварителнознаещо се", че ще завърши така събитие. Това е правителство на ПП и всички освен Мария Габриел са техни министри. Зам.-министърът Темелакиев беше заместник на Бойко Рашков", добави лидерът на ГЕРБ.

 

"Министър Асен Василев разбра, че парламентът е този, който взима финалното решение. В последните дни работи активно с нашите депутати и с подобен доход по-лесно ще се стигне до резултати.

"Няма доносите да ги превръщаме в държавна политика. Държавна сигурност ми дойде до гуша и в Столична община с назначенията", завърши Борисов на въпрос за предложението на Асен Василев за "бонус-донос".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук